Diagnostiserar och behandlar olika symptom i fot och ben

Podiatri är ett hälsorelaterat yrke som diagnostiserar och behandlar olika symptom i fot och ben

Om det är något Du undrar över angående Din eller Din familjs hälsa när det gäller Era fötter och/eller ben, tveka inte att höra av Dig till oss på Functional Foot Podiatry. Ingen fråga är för liten.

Fot- och bensmärtor leder ofta till begränsad rörlighet i någon form och bör inte vara del av någons vardag. Friska fötter är viktigt oavsett ålder. Genom tidig upptäckt och behandling av barn och ungdomars fot- och benrelaterade problem kan mycket förebyggas. Yttre och inre krafters påverkan på kroppen (biomekanik) kan vara en stor bidragande orsak till fot och bensmärtor under idrottsutövning, vid arbete eller rent allmänt i dagliga livet. Genom speciellt anpassade inlägg kan vi hjälpa till att minska den stress som påverkar Din kropp.

Podiatri behandlar alla typer av fotvård. Sjukdomar och problem som diabetes samt alla typer av ledförändringar - artros, gikt, reumatism etc – innebär ofta relaterade fotproblem som kan behandlas av din Podiater

Du behöver ingen remiss för att rådfråga din Podiater.

Fotvårdande podiatri

Denna del av Podiatrin avser den generella fothälsan och behandlar dem som har problem med liktornar, förhårdnader, nageltrång etc.

Liktornar och förhårdnader uppstår av ökat tryck mot huden som orsakas av skelettpåverkan och/eller så enkla saker som förhållandet mellan mark, skor och fot. Denna del av behandlande vård är i synnerhet viktig för personer som ser dåligt eller har problem att nå sina fötter. För personer med diabetes är det extra viktigt med regelbundna fothälso-kontroller för att förebygga samt tidigt upptäcka problem.