Individuellt utprovade hålfotsstöd

Skoinlägg är ett brett använt begrepp idag

De används för att behandla fot- och fotledsproblem men det är även vanligt att de används mot smärta i knä, höft och nedre ryggen. Inlägg kan även användas av barn, ungdomar, idrottare, åldringar och de som lider av svår artros. Det finns ett stort urval av inlägg och många typer av material kan användas vid tillverkning. Hos Functional Foot Podiatry tillverkas endast personliga inlägg som är anpassade efter patientens behov och typ av skada.

De flesta inlägg som kan köpas idag har inte korrekt uppbyggt stöd. Material och form är ofta universala för att passa många och därmed inte individuellt anpassade. Skor som kan orsaka problem i sig själva, bortser man ofta ifrån när man använder inlägg. Detta kan bli både dyrt och frustrerande på lång sikt.

På Functional Foot Podiatry kan vi stolt säga att vi väljer rätt typ av inlägg och modell, tillverkade av de bäst lämpade materialen för ett brett patientregister

Inlägg nuförtiden kan vara både breda och smala och till och med anpassas till damskor.

Våra patienter genomgår en grundlig biomekanisk undersökning och på kliniken görs en gipsavgjutning av deras fötter. Sedan tillverkas inlägg i lämpligt material för patientens behov, dessa kan vara i allt från plaster till mera dämpande material som EVA skum i olika densitet för de äldre. Vi tar även bort uppbyggnad inuti skon så att inläggen passar i olika skor. Vi rekommenderar gärna en sportsko för bästa inlägg-, patient- och skorelation.